Vinkit sisäseinien maalaamiseen

Seiniä maalamalla saat helposti uutta, raikasta ilmettä tilaan. Tarvittavat valmistelut ja suojaukset kannattaa tehdä huolellisesti ennen kuin tartut telaan ja pensseliin. Katso vinkkimme parhaan lopputuloksen saavuttamiseen!

Jatkovarrella yllät tekemään tasaisia vetoja telalla lattiasta kattoon asti. Saat lisäksi hieman etäisyyttä seinästä jolloin hahmotat paremmin kokonaisuuden ja ergonomia paranee.

Suojamuovi jossa on valmis teippi sivussa helpottaa huomattavasti esim. ikkunoiden ja seinäkalusteiden suojaamista ennen maalaamista.

Käytä seinien pesuun aina siihen tarkoitettua ainetta. Maalarinpesu on emäksinen aine jolloin se myös tekee maalattavasta pinnasta hieman huokoisemman maalausta varten, ja maali tarttuu paremmin alustaan.

Siveltimissä ja teloissa ei aina kannata valita edullisinta vaihtoehtoa. Laadukas sivellin antaa paremman lopputuloksen, nostaa maalia paremmin eikä jätä harjaksia jälkeensä. Teloissa pätee sama – nostokyky on parempi ja jälki tasalaatuisempaa laadukkaalla telalla.

Maalirajaaja on kätevä väline joka nopeuttaa työtä kummasti. Rajaajalla saat maalattua kätevästi katonrajat ilman teippauksia ja siveltimiä. Lähes välttämätön tarvike silloin, kun maalataan tehosteseiniä ja rajan on oltava tarkka.

Remonttimaali vai seinämaali? Remonttimaali on kestävämpi vaihtoehto, ja soveltuu pesutarpeen takia seinämaalia paremmin esim. keittiöihin ja eteisiin. Muissa huoneissa taas sekä seinämaali että remonttimaali toimivat yhtä hyvin. Muista, että korkeakiiltoisempi maali (=pinta) on aina helpompi pestä, kuin matta pinta.

 

Maalaamiseen liittyvät vinkit:

Pese aiemmin maalattu seinä maalarinpesulla ennen maalaamista valmistajan ohjeiden mukaisesti

Pohjamaali on suotavaa. Esim. seinän tasoittamisen jälkeen ei kannata tuhlata pintamaaliksi tarkoitettua sävytettyä maalia ensimmäiseen kerrokseen. Pohjamaali on usein myös hieman edullisempaa, joten älä tuhlaa kalliimpaa pintamaalia pohjaan. Usein kerros pohjamaalia riittää.

Maalaa ensin reunat ja katonraja siveltimellä ja maalirajaajalla.

Liian kuiva tela aiheuttaa raidallisen lopputuloksen – muista siis pitää riittävästi maalia telalla jatkuvasti. Jos telaa joutuu painamaan voimalla, on siinä liian vähän maalia.

Telaa maali seinään jonka jälkeen tasaat pinnan vetämällä telalla lattiasta ylös katonrajaan saakka. Seuraavan tasoitusvedon teet niin, että tela peittää muutaman sentin edellisestä tasoituksesta. Näin vältät raidat ja lopputulos on tasainen!  

Valaistus on todella tärkeää! Voimakas seinän suuntainen valo korostaa kaikki epäkohdat ja mahdolliset raidat. Kun saat lopputuloksesta miellyttävän erityisen korostavalla valolla, näyttää se takuuvarmasti hyvältä jälkeenpäin normaalissa huonevalossa.