Sormipaneeli 15x95x2400 mm Radiata Mänty Lämpökäsitelty CENT

15 mm, Puu, 12 m/pakkaus
Tuotenumero: 687292783
Arvostelut
Lämpökäsitelty sormipaneeli on sekä ulkonäöltään, että ominaisuuksiltaan erinomainen valinta saunaan ja pesuhuoneeseen tai minne vain tilaan. Tämä sisustus-/saunapaneeli on valmistettu korkealaatuisesta lämpökäsitellystä radiatamännystä ja näin ollen pinnaltaan siisti ja tasalaatuinen laatupaneeli.
kpl
delivery-truck
Vain verkosta
Anna postinumerosi toimitus- ja varastotietoja varten.
close
Hae postinumeroa

Sormipaneeli 15x95x2400 mm Radiata Mänty Lämpökäsitelty CENT

Lämpökäsitelty sormipaneeli on sekä ulkonäöltään, että ominaisuuksiltaan erinomainen valinta saunaan ja pesuhuoneeseen tai minne vain tilaan. Tämä sisustus-/saunapaneeli on valmistettu korkealaatuisesta lämpökäsitellystä radiatamännystä ja näin ollen pinnaltaan siisti ja tasalaatuinen laatupaneeli. Oksaton lämpöradiata -paneeli ei pihkaannu ja kestää suuret lämpötilan, että kosteuden vaihtelut. Tuote suositellaan käsiteltäväksi kirkkaalla saunasuojalla tai parafiiniöljyllä. Käsittely tehostaa entisestään tuotteen kestävyys ominaisuuksia ja saat paneelista pitkäikäisen katseen vangitsijan. Sormipaneeli soveltuu käytettäväksi sekä seinä- että kattopaneelina.


Tyylikkäästi Ja Kestävästi Kohti Uutta Vuotta: Sisustusvinkkimme Vuoteen 2024
Vuoden 2024 sisustustrendeissä korostuvat kestävät valinnat ja ympäristöystävälliset materiaalit. Lämpimän persikan sävyt hallitsevat trendivärejä, ja suomalainen mänty nousee edelleen sisustuksen suosikiksi. Kodikkuus ja yksilöllisyys ovat avainasemassa, kun luodaan uniikki ja kestävä koti vuoteen 2024. Tässä kirjoituksessa jaamme vinkkimme ensi vuoden sisustukseen!

Kestävät Materiaalit Ja Vastuullisuus
Vuonna 2024 yksi keskeinen sisustustrendi on kestävien ja huollettavien materiaalien käyttö. Laatu nousee arvoonsa, kun kertakäyttökulttuuri väistyy pitkäaikaisten ja ajattomien hankintojen tieltä. Panosta siis laatuun ja tee valinnat tarkkaan. Suosi ajattomia, ympäristöystävällisiä ja laadukkaita tuotteita, jotka eivät ainoastaan täytä tilaansa kauniisti, vaan myös kestävät aikaa. Kestävä sisustus on investointi paitsi ympäristöön, luo se kodin jossa viihdyt pitkään. Sisätilojen päivittäminen ei aina vaadi uusia hankintoja. Huonekaluja ja muita sisustusesineitä voi hyvin hankkia käytettynä, kaiken ei tarvitse olla uutta. Olipa kyseessä vanha kaappi tai muu huonekalu, tuunaamalla voit tuoda ne tähän päivään! Kokeile esimerkiksi vanhan kaapin tuunaamista puolipyröreillä listoilla – näin saat vanhan huonekalun näyttämään modernilta ja uniikilta.

Luonnonmateriaalit, kuten puu, edustaa kestävyyttä, uusiutuvuutta ja helppohoitoisuutta. Puu on paitsi monipuolinen sisustusmateriaali, kestää se myös katsetta ja aikaa. Puumateriaaleja voit helposti huoltaa ja päivittää ajan saatossa. Sijoitus pitkäikäisyyteen ja kestävään tulevaisuuteen näkyy myös tuotekehityksessämme. Tuomme markkinoille kotimaiset, erittäin laadukkaat Premium-luokan sisustuspaneelit. Lähes oksattomat premium-paneelit valmistetaan sormijatketusta suomalaisesta männystä. Sormijatkamalla puusta saadaan hyödynnettyä paljon enemmän ja materiaalihukka on huomattavasti vähäisempi. Sormijatkoksen ansiosta tuotteesta saadaan myös lähes kokonaan oksaton, mittatarkka ja täysin suorassa pysyvä premium-luokan paneeli.

Vuoden 2024 Trendiväri On Lämpimän Persikkainen
Persikan sävyinen Peach Fuzz on Pantone väri-instituutin nimittämä trendiväri vuodelle 2024. Samaa värimaailmaa henkii myös Tikkurilan ensi vuodeksi nimittämä väri “ Nude in Nizza”. Persikan sävyinen beige väri on yhtä aikaa lämmin, aurinkoinen ja ihanan leikkisä.

Ensi vuonna trenditietoinen sisustaja nappaa väripalettiinsa myös sinisen eri sävyjä. Sinistä tullaan varmasti näkemään lämpimissä, hieman violettiin taitavissa sävyissä, sekä raikkaammissa vedensinissä sävyissä. Ennustamme myös luonnonläheisen vihreän jatkavan suosiotaan etenkin sisustuksessa.

Suomalainen Mänty – Vanha Klassikko Uudessa Valossa
Luonnonmukaisuus ja puumateriaalit pysyvät vahvasti sisustustrendien huipulla. Puumateriaaleissa puun luonnollisuus saa näkyä. Pintakäsittely jätetään joko kokonaan tekemättä tai käsittelyksi valitaan luonnollista lopputulosta vaaliva käsittely, lämpökäsittely tai tumman ruskea sävy. Puulajeista etenkin suomalainen mänty trendaa tällä hetkellä voimakkaasti. Materiaali näkyy niin katto- ja sisustuspaneeleissa, rimoissa ja listoissa, sekä huonekaluissa. Lisäksi ennustamme näkevämme materiaalia myös uusissa innovatiivisissa muodoissa ja rooleissa.

Kotoisuus, Yhdessäolo Ja Pesämäisyys
Vaali ensi vuoden sisustuksessa kodikkuutta ja yhteisöllisyyttä. Panosta etenkin kodin yhteisiin tiloihin ja sisusta tilat siten, että niihin on helppo ja mukava kokoontua yhteen perheen ja ystävien kanssa. Luo kotiisi ihana pesämäinen tunnelma valitsemalla pehmeitä tekstiilejä, kuten villaa, samettia, pellavaa ja puuvillaa. Valitse pintamateriaaleiksi luonnonläheisiä materiaaleja kuten puuta. Kodikkuuden tunnetta voi lisätä myös pienten yksityiskohtien avulla, kuten valaistuksella, kynttilöillä ja tuoksuilla.

Näin Luot Pesämäisen Tunnelman Puumateriaaleilla
Luo pesämäinen tunnelma helposti esimerkiksi paneloimalla. Käytä sekä katossa että seinissä puupaneelia tai puurimaa. Voit joko paneloida molemmat: seinät ja katon samalla paneelilla, tai käyttää katossa esimerkiksi rimaa, joka on käsitelty samaan sävyyn kuin tilan seinät. Suosi luonnollista käsittelyä tai käytä lämpimiä sävyjä. Habitare-messujen osastollemme luotu, Jutta Tannisen suunnittelema “pesä” oli osastomme suosikkeja ja keräsi valtavasti ihastusta! Useat messuvieraat poikkesivatkin tässä puuntuoksuisessa pesässä rauhoittumassa vilkkaan messupäivän keskellä. Pesän kaikki seinät paneloitiin pehmeää muotokieltä edustavalla mänty -sormipaneelilla. Lattiaksi valittiin kotoisa mäntylattia ja kattoon mäntyrima. Kaikki pesän materiaalit käsiteltiin värittömällä suoja-aineella, jotta männyn luonnollinen sävy pääsi oikeuksiinsa.

Yksilöllisyys Ja Persoonalliset Ratkaisut
Tämän vuoden sisustuksessa yksilöllisyys on avainsana. Luo rohkeasti juuri sinun näköinen sisustus ja anna persoonasi näkyä sisustusvalinnoissa. Yksilölliset ratkaisut voivat näkyä niin huonekalujen valinnassa, henkilökohtaisissa tavaroissa tai persoonallisissa ideoissa. Ole rohkea leikittelemään ja kokeilemaan uusia, ehkä niitä hieman epätavallisiakin ideoita! Mitäpä jos tekisit kattolistoista kokonaisen seinän tai päällystäisit ovet sormipaneelilla? Tai miltä kuulostaisi persoonallinen rimaseinä pyörölistoista? Unohda säännöt ja anna mielikuvituksesi lentää!

Sisustuksen Trendit 2024:

  • Vuoden 2024 sisustustrendeissä korostetaan kestäviä ja huollettavia materiaaleja.
  • Laatu nousee entistä suurempaan arvoon, ja kertakäyttökulttuuri väistyy pitkäaikaisten hankintojen tieltä.
  • Trendiväreissä loistavat lämmin persikkainen ja sinisen eri sävyt.
  • Puumateriaaleissa erityisesti suomalainen mänty on vahvasti trendissä.
  • Tilojen sisustuksessa panostetaan yhteisöllisyyteen ja kotoisaan tunnelmaan.
  • Yksilöllisyys ja persoonallisuus saa näkyä!

Sisustuspaneelit
Katto- ja seinäpaneelit ovat nostaneet suosiotaan entisestään, ja yhä useammasta kodista löytyy paneelia. Erityisesti puulla sisustaminen kiinnostaa ja kiehtoo. Ekologisuus, luonnollisuus ja kauneus on mukana sisustuspaneeleilla sisustamisessa. Sisustuspaneeleilla on useita eri kutsumanimiä, kuten tehostepaneelit ja akustiikkapaneelit. Useat eri profiilit ovat myös saaneet oman nimensä, esimerkiksi Dyynipaneeli, Rimapaneeli, Sormipaneeli ja Hirsipaneeli. Puupaneeleiden käyttö ei enää rajoitu pelkästään saunaan ja vanhempiin asuntoihin. Toteutukset sisustuspaneeleilla ovat lisääntyneet hurjasti ja voimme törmätä yhä erilaisimpiin toteutuksiin. Tutustu ja inspiroidu näistä upeista toteutuksista ja mahdollisuuksista sisustuspaneeleilla sisustamisessa.

Sormipaneeli
Perinteinen sormipaneeli on noussut viime aikoina suosituimpien tehostepaneeleiden joukkoon. Eikä ihme, sillä sormipaneelista on moneksi, kuten vaikkapa kaapin oveksi. Tämän kohteen on toteuttanut puuseppä Joonas Sauvula.

Dyynipaneeli
Dyynipaneelit ovat näyttäviä ja ilmeikkäitä sisustuspaneeleja, joilla luot modernin sisustuksen kaikkiin tiloihin. Aaltomainen, hiekkadyyniä muistuttava sisustuspaneeli on saanut nimensä tehtaamme kotipaikkakunnan, Kalajoen hiekkasärkkien hiekkadyyneistä. Paneelit soveltuvat myös hyvin välitilan ratkaisuiksi tai jopa aamiaiskaapin taustalle. Collection Dyyni valikoimasta löytyy valmiiksi saunaan tai kosteisiin tiloihin asennettavia tuotteita, kuten Hiili Dyyni ja Lämpö Dyyni. Puuvalmis Dyynipaneeli soveltuu myös saunaan ja kosteisiin tiloihin hyvin, kunhan sen käsittelee esimerkiksi saunasuojalla. Saunakärry Vaahdon katossa koristaa Dyynipaneeli, tuoden elävyyttä ja persoonallisuutta tilaan.

Rimapaneeli
Rimatoteutukset ovat linjakkaita sisustuselementtejä, jotka parantavat tilan akustiikkaa. Rimapaneeli on kehitetty helpottamaan rimatoteutuksien tekemistä. Rimapaneelit ovat ympäripontattuja siistillä saumalla, ja täten helposti jatkettavissa pienellä hukalla. Erilaisia tehostepaneeleita rohkeasti yhdistelemällä saadaan näyttäviä ja persoonallisia toteutuksia.

5 Tapaa Sisustaa Sormipaneelilla
Sormipaneeli on monelle tuttu etenkin 1940–1950 -luvun rintamamiestaloista, joissa sitä käytettiin etenkin portaikkojen, kuistien, saunojen ja pukeutumistilojen verhoiluun. Kyseinen paneeli on tehnyt vahvan paluun parin viime vuoden aikana ja on tuttu näky myös nykypäivän kodeissa. Pehmeitä muotoja edustava sormipaneeli elävöittää tilaa ja erilaisia käyttökohteita on valtavasti. Nykyisin sitä on saatavilla monilla eri pintakäsittelyllä ja eri raaka-aineesta valmistettuna. Nappaa alta vinkit eri käyttökohteista ja tee juuri sinun näköisesi toteutus!

Tehosteseinä Paneloimalla
Tehosteseinät ovat tuttuja sisustuksesta jo pitkältä ajalta. Tehosteseinä piristää kodin ilmettä ja on helppo tapa luoda tilaan kontrastia. Seinä voi toimia myös tasapainottajana kodin muulle sisustukselle, tai se voi halutessasi olla huoneen näyttävä katseenvangitsija. Tavallisimmin tehosteseiniä on luotu tapetoimalla tai maalaamalla, mutta trenditietoinen sisustaja luo sen puusta. Puulla sisustaminen on nostanut suosiotaan muutaman viime vuoden aikana, eikä trendille näy loppua. Nykyaikainen sisustaja haluaa kiinnittää huomiota ekologisuuteen ja materiaalien terveysvaikutuksiin, mistä syystä puu onkin niin suosittu materiaali. Puu on uusiutuva materiaali ja sillä on lukuisia tutkittuja terveysvaikutuksia. Puu hengittää ja tasaa kosteuseroja, joten sen merkitys mm. sisäilmalle on merkittävä. Lisäksi puulla on rauhoittava vaikutus ja se vaikuttaa positiivisesti mielikuviin.

Tehosteseinän luominen paneloimalla on helppoa ja onnistuu jokaiselta. Puuta on helppo työstää tilaan sopivaksi ja se on myös uudelleen käsiteltävissä. Ennen hommiin ryhtymistä, tutustu paneloinnin perusohjeisiin. Ennen sormipaneelit maalattiin peittävällä maalilla tai lakattiin kiiltäviksi. Nykyisin suositaan enemmän luonnollisia, kuultavia lopputuloksia ja puunsyyt saavat näkyä. Sormipaneelia on saatavilla monilla eri pintakäsittelyillä ja eri raaka-aineesta valmisettuna, joten löydät takuulla mieleisesi. Lopputulokseen vaikuttaa myös paneloinnin suunta. Pystypaneloinnilla korostat huoneen korkeutta, kun taas vaakapaneloinnilla leveyttä.

Sängynpääty Sormipaneelista
Sängynpääty viimeistelee makuuhuoneen ilmeen ryhdittäen tilaa. Ilman sitä makuuhuoneen ilme saattaa tuntua irralliselta, ja sänkyyn sopiva pääty onkin loistava keino ”kiinnittää” sänky omalle paikalleen. Puinen sängynpääty on erinomainen keino tuoda lämpöä ja rauhaa makuuhuoneeseen. Puu tutkitusti alentaa verenpainetta ja laskee sydämen sykettä, sekä helpottaa rauhoittumista. Tästä syystä unen laatu on tutkitusti parempi puusisusteisessa huoneessa. Sormipaneeli sopii hyvin sängynpäädyn materiaaliksi, sillä sen pyöreä muoto viestii rauhallisuutta ja pehmeyttä. Paneelin pinta taittaa valoa erittäin kauniisti jättäen pyöreiden rimojen väliin tunnelmalliset, pehmeät varjot. Paneelista valmistetun sängynpäädyn toteuttamiseen on useita eri tapoja ja tyylejä. Voit tehdä irrallisen, siirrettävän päädyn tai paneloida sängylle jäävän syvennyksen sormipaneelilla, kuten alla olevan kuvan kohteessa on tehty.

Myös irrallisen päädyn toteuttamiseen on useita eri tapoja. Voit tehdä päädystä sen verran leveän, että se itsessään toimii myös tasona. Viimeistele ilme valoilla, yöpöydillä ja ihanilla tekstiileillä. Viimeistellyn ilmeen saat integroiduilla yöpöydillä ja pistorasioilla.

Ovet Paneelista Verhoilemalla
Puupaneelin työstäminen on helppoa ja siksi se sopii myös pienempien yksityiskohtien rakennusmateriaaliksi. Paneloitu yksityiskohta voi parhaimmillaan toimia upeana katseenkiinnittäjänä, joka herättää ykstyiskohdat eloon. Joskus kaappien ulkonäköön kaipaa muutosta, ja ilmettä saakin helposti muutettua päivittämällä pelkät ovet. Kokeile päivittää kaapit verhoilemalla ne sormipaneelilla! Panelointiin tarvitset puuliimaa ja viimeistelynauloja, joilla paneelien kiinnitys oveen onnistuu helposti. Tässäkin tyylejä on monia ja vain mielikuvitus on rajana. Voit paneloida koko oven tai jättää reunoille tilaa ja kehystää paneloinnin rimoilla tai listoilla. Kokeile mikä sopii juuri sinun tyyliisi. Kokeile myös naamioida ovet osaksi seinää paneloimalla sekä seinä, että ovet samalla paneelilla. Katso miten Meja Hynysen suunnitteleman kohteen eteinen muuttui sormipaneeliverhoilulla.

Puu Luo Tunnelmaa Saunaan Ja Kosteisiin Tiloihin
Kylpyhuoneessa puinen siustuspaneeli tuo lämpöä ja tasapainoa laattaseinien kaveriksi. Yhdistele rohkeasti eläväpintaista sormipaneelia laattaseiniin, ja erilaisiin saunapanelointeihin. Paneelia voi olla niin katossa kuin seinissä. Erilaisilla käsittelyillä ja raaka-aineen valinnalla voidaan merkittävästi vaikuttaa tunnelmaan.

Puinen sisustuspaneeli sopii erinomaisesti saunaan ja kosteisiin tiloihin niin sen ominaisuuksien, kuin ulkonäkönsä vuoksi. Etenkin saunassa materiaalien tulee kestää kuumuutta ja kosteutta. Kotimainen mänty sormipaneeli kestää hyvin lämmön ja kosteuden vaihtelua, mikä tekee siitä erinomaisen tuotteen saunaan ja muihin kosteisiin tiloihin. Muistathan käsitellä puuvalmiin paneelin esimerkiksi öljyllä tai saunasuojalla. Mikäli haluat päästä helpommalla, voit valita valmiiksi saunasuojatun ja sävytetyn sormipaneelin. Laadukas valinta saunaan ja kylpyhuoneeseen on lämpökäsitellystä radiatamännystä valmistettu sormipaneeli. Korkealaatuisesta raaka-aineesta valmistettu tuote on pinnaltaan erittäin siisti ja tasalaatuinen laatupaneeli. Oksaton lämpöradiata ei pihkaannu ja kestää suuret lämpötilan ja kosteuden vaihtelut.

Näyttävä Katto Sormipaneelista
Huoneen katto voi olla isossa roolissa kodin ja muiden tilojen sisustuksessa. Kattomateriaalin valinta vaikuttaa merkittävästi koko tilan ilmeeseen. Halutessasi katto voi olla näyttävä katseenvangitsija. Puu on erinomainen kattomateriaali akustiikan puolesta. Puu myös rauhoittaa ja tasapainottaa tilaa merkittävästi. Sormipaneelista valmistettu katto tuo tilaan lämpöä ja pehmeyttä. Paneelin eläväinen pinta tekee tilasta kodikkaan ja tuo tilaan lämpimän ja rauhoittavan tunnelman. Paneelin asennussuunnalla, pintakäsittelyllä tai raaka-aineen valinnalla voit vaikuttaa huoneen tilantuntuun merkittävästi. Vaalea kattopaneeli tuo avaruutta, valoisuutta ja lisää huoneen tilantuntua, kun taas tumma kattopaneeli luo huoneelle lämpimän ja tunnelmallisen ilmeen. Viimeistele tila haluamallasi valaistuksella ja tyyliisi sopivilla kattolistoilla.

Paneloinnin Ohjeet – Näillä Vinkeillä Onnistut!
Panelointi on yllättävän helppoa ja nopeaa. Pienellä valmistautumisella se onnistuu kotitimpuriltakin. Nappaa alta vinkkimme panelointiin ja upea lopputulos on taattu! Paneloinnilla tuot sisustukseen helposti ilmettä, lämpöä ja luonnollisuutta, sekä parannat tilan akustiikkaa. Puupaneelilla on tutkitusti myös lukuisia terveyshyötyjä sekä fysiologisella, että psykologisella tasolla mm. laskemalla elimistömme stressitasoja sekä tasamaalla huoneilman kosteutta. Miten panelointi kannattaa toteuttaa? Kokosimme alle paneloinnin tärkeimmät ohjeet vaihe vaiheelta ja kerromme parhaat vinkkimme onnistuneen paneloinnin toteuttamiseksi.

Paneelin Valinta Ja Käsittely
Paneeleja on nykyisin saatavilla paljon erilaisia, eri profiililla, eri materiaalista valmistettuna ja monilla eri käsittelyillä. Paneelin valinnassa kannattaa huomioida se, että kaikki paneelit eivät välttämättä sovellu kaikkiin tiloihin. Etenkin saunassa ja muissa kosteissa tiloissa materiaalilta vaaditaan kosteuden kestävyyttä ja tuotteen tulee kestää suuriakin lämpötilan vaihteluita. Lue vinkit saunamateriaalin valintaan. Puuvalmiit paneelit soveltuvat lähes mihin vain, kunhan ne käsittelee oikein. Käsittely kannattaa tehdä ennen asennusta, jottei paneelin kuivuttua jää esiin maalaamattomia rakoja. Puupaneelin käsittelyyn sopii öljyt, vahat, maalit, lakat ja petsit. Valitse sopiva tuote käyttökohteen ja halutun lopputuloksen mukaan. Kysy tarkempia vinkkejä käsittelyyn lähimmältä maaleja myyvältä rauta-/ puutavaraliikkeeltäsi. Mikäli haluat päästä helpolla, valitse valmiiksi käsitelty tuote. Valmiiksi pintakäsitellyt paneelit sopivat käytettäväksi sellaisenaan kuiviin tiloihin tai pesutilojen kattoon. Profiilin ja käsittelyn lisäksi valitaan asennussuunta. Seinää paneloitaessa huomioi, että vaakapanelointi leventää huonetta, kun taas pystypanelointi saa tilan tuntumaan korkeammalta. Joidenkin profiilien kohdalla merkittävää on myös se mistä suunnasta panelointi aloitetaan. Tämä pätee esimerkiksi suosittuun Dyyni-paneeliin. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että paneloi poispäin siitä katselusuunnasta, mistä eniten valmista pintaa katsot. Näin paneelin pontit häivyttyvät paremmin. Kattopaneelin asennuksessa kannattaa ottaa huomioon se, mistä suunnasta valo lankeaa. Kattopaneeli asennetaan yleensä kohtisuoraan ikkunaseinää kohden.

Paljonko Paneelia Tarvitaan?
Valittuasi sopivan profiilin, materiaalin (ja käsittelyn) on aika laskea tarvittava määrä. Oikean määrän laskeminen onnistuu kätevästi menekkilaskurilla, jonka löydät jokaiselta tuotekortiltamme. Sinun tulee tietää paneloitavan alueen pinta-ala ja menekkilaskuri laskee tarvittavan metrimäärän puolestasi juuri kyseiselle paneelille. Suosittelemme huomioimaan noin 10 prosentin hukkavaran. Menekkilaskurin käyttöön voit tutustua myös Instgramissamme.

Menekkilaskurilla lasket kätevästi tarvittavan määrän. 10 neliömetrin pinta-alalle tarvitaan 138 metriä kyseistä paneelia 10% hukkavara mukaan laskettuna. Etenkin puupaneelia tilatessa on huomioitava se, että puu on luonnon materiaali jolloin jokainen paneeli on uniikki kappale. Paneelien sävyissä ja oksien määrissä saattaa olla eroja. Paneelit kannattaakin lajitella ennen kiinnittämistä niin, että paneelien eri sävyt ja kuviot voidaan sijoitella tasapainoisesti asennettavalle alueella. Näin saat lopputuloksesta tasapainoisen ja siistin. Huomioithan myös, että mikäli paneeleissa ilmenee virheitä, jotka vaikuttavat ulkonäköön tai asennukseen, tulee paneelit reklamoida ennen asennusta. Asennettua tuotetta ei voi enää reklamoida. Paneelin taustapuolella sallitaan vajaasärmä, joka ei haittaa kiinnittämistä.

Valmistelut
Saatuasi paneelit kotiovellesi, tekisi varmasti mieli lähteä heti asennuspuuhiin, mutta malta vielä hetki! Vie paneelipaketit asennustilaan ja tee pakettien päihin pienet viillot. Anna paneelien tasaantua asennustilan mukaiseksi noin 5-6 vuorokauden ajan. Asennustilan huonelämpötilan ja kosteuden tulee olla normaali: lämpötila noin 20 °C ja kosteusprosentti alle 50%. Paneelien tasaantuessa on hyvää aikaa tehdä pohjatyöt!

Pohjatyöt
Paneelit asennetaan koolausrimojen eli alusrimojen päälle. Koolauksen ansiosta paneeliseinästä saadaan suora ja ilma pääsee kiertämään paneelin takana, mikä on tärkeää etenkin puupaneelin kanssa. Koolausrimojen paksuus kannattaa valita alustan mukaan. Kiinteällä ja tasaisella alustalla 20 x 40 mm rima on sopiva, kun taas epätasaisemmalla tai joustavammalla alustalla kannattaa valita paksumpi puutavara. Asennusväli määräytyy mm. paneelin paksuuden ja asennuskohteen mukaan. Yleisin rimoitusväli seinäpaneeleissa on 600mm ja kattopaneeleissa 400mm. Tärkeintä on, että paneelit saadaan tukevasti ja turvallisesti kiinni. Rimojen asennussuunnan määrittää paneelien asennussuunta: pystypaneloitavalle seinälle rimat asennetaan vaakaan ja vaakapaneloitavalle seinälle rimat asennetaan pystyyn. Riman ja vastakkaisen seinän väliin tulee jättää liikkumavara, sillä paneeliakaan ei asenneta ihan sivuseinään kiinni. Hyvä väli on noin 10-15 mm. Kiviseinään rimat voi liimata kiinni, tai myös paneeli voidaan liimata suoraan seinään käyttäen vahvaa asennusliimaa. Alusrimojen käyttö on kuitenkin suositeltavaa, jotta ilma pääsee kiertämään. Rimat voidaan asentaa myös käyttämällä esim metalliankkureita.

Asennus
Kun pohjatyöt on tehty, päästään itse paneloinnin pariin. Oletko valmis, nyt alkaa tulla valmista pintaa ja nopeasti! Paneelit kiinnitetään koolaukseen viimeistelynaulaimella. Nauloja ammutaan yksi tai kaksi jokaisen alusriman kohdalle. Kosteissa tiloissa muista käyttää sinkittyjä nauloja. Mikäli paneelin naaraspuolen alahuuli on pidempi, on paneeli helposti piilonaulattavissa. Myös urospuolelta on mahdollista tehdä piilokiinnitys, mutta tämä vaatii hiukan enemmän tarkkuutta. Muista jättää seinän ja paneelin väliin pieni liikkumavara noin 10-15 mm. Sama pätee myös katon/lattian ja paneelin välissä. Mikäli asennat paneelin pystyyn, voit käyttää lattian ja paneelin välissä listaa alla olevan kuvan mukaisesti.

Mittaa ensimmäinen paneeli oikeaan mittaan ja sahaa tarvittaessa päätypontti pois. Aloituspaneelista kannattaa leikata myös urospontti pienemmäksi siistin lopputuloksen saamiseksi. Kiinnitä ensimmäinen paneeli seinään varmistaen, että paneeli on suorassa. Piilonaulaa paneeli mahdollisuuksien mukaan naaraspontin alahuulesta. Aloituspaneeli naulataan toisesta laidasta myös paneelin päältä. Kiinnitä loput paneelit pontista alusrimoihin. Kun asennat paneelia ponttiin, älä napauta paneelia lyömällä suoraan paneelin kylkeen, vaan käytä välissä esimerkiksi paneelinpätkää tai lyöntirautaa.

Aika Ihailla Lopputulosta!
Valmista! Viimeistele tila haluamillasi listoilla ja ihaile lopputulosta. Jaa se myös somessa käyttäen hashtageja #centfi ja #centlistat, ja tägää meidän @centfi, jotta mekin näemme millaisen lopputuloksen sait aikaan.

Paneloinnin Muistilista:

  • Kaikki paneelit eivät välttämättä sovellu kaikkiin tiloihin, joten valitse oikeanlainen paneeli juuri kyseiseen tilaan.
  • Käsittele puuvalmiit paneelit ennen asentamista.
  • Mieti asennussuunta tarkkaan etukäteen.
  • Laske tarvittava määrä huolellisesti, käytä apunasi menekkilaskuria.
  • Anna paneelien tasaantua asennustilan mukaiseksi noin 5-6 vuorokauden ajan ennen asennusta.
  • Asenna isot pinnat samasta tuotantoerästä.
  • Paneelit kannattaa asentaa koolausrimojen päälle.
  • Mikäli paneelin naaraspuolen alahuuli on pidempi, on paneeli piilonaulattavissa.
  • Viimeistele sopivilla lattia-, peite-, tai kattolistoilla.
  • Paneeliin ei saa suoraan kiinnittää valaisimia tai muita painavia esineitä.


Tekniset Tiedot

  • Vahvuuus: 15 mm
  • Materiaali: Puu
  • Väri/Sävy: Tummanruskea
  • Päätypontattu: Ei
  • Hyötyleveys: 85 mm
  • Puulaji: Radiatamänty
  • Leveys: 95 mm
  • Laatu: Oksaton
  • Käsittely: Lämpökäsitelty
  • Pituus: 2400 mm

Tavaramerkki CENT